TAHNIAH KERANA BERTINDAK -TEMUDUGA SPA

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_opacity=”0.5″ border_style=”solid” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_code]Jmx0O3NjcmlwdCZndDsKZmJxKCYjeDI3O3RyYWNrJiN4Mjc7LCAmI3gyNztMZWFkJiN4Mjc7LCB7CnZhbHVlOiAxMC4wMCwKY3VycmVuY3k6ICYjeDI3O1VTRCYjeDI3Owp9KTsKJmx0Oy9zY3JpcHQmZ3Q7Cg==[/fusion_code][fusion_text]

Selamat bertemu kembali.

Saya dan Tim Infokerjaya mengucapkan Tahniah kepada anda kerana dipanggil untuk temuduga Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Kami akan bantu sedaya kami untuk memastikan anda mendapat yang terbaik daripada kami.

Tetapi, kami perlukan anda mengambil inisiatif untuk bertindak, supaya anda berjaya.

Apa yang anda perlu buat sekarang?

 TINDAKAN PERTAMA

SILA BUKA EMAIL ANDA SEKARANG.

Anda akan menerima email dari rammelfirdaus@skopkerjaya.com dengan tajuk seperti dalam gambar berikut:

 

Buka dan kemudian tekan Butang Biru  “Confirm Subscription” seperti didalam gambar dibawah.
(TIADA BAYARAN DIKENAKAN).

Ia hanya untuk mengesahkan sistem anda menerima email dari saya. 

Jika anda tidak berbuat demikian, anda tidak akan menerima sebarang email dari saya dan juga segala nota-nota, rujukan, dan contoh-contoh soalan dan jawapan.

.

BUAT SEKARANG!

.
.

Apabila telah disahkan, 

Periksa email anda sekerap yang mungkin.

Anda akan menerima antara 3 – 5 email sehari dari saya.

Setiap beberapa jam, saya akan hantarkan beberapa siri email mengenai strategi temuduga kerja kerajaan .

Pastikan anda Alert. Takut anda terlepas pandang nota-nota penting.

Anda akan menerima:

  • 50 contoh soalan,
  • 50 contoh jawapan,
  • Tips-tips,
  • Rujukan-rujukan
  • video-video

untuk membantu anda menghadapi temuduga. 

Tindakan Anda, PERIKSA EMAIL, BUKA, BACA email dari saya.

Saya nak anda menerima yang terbaik dan terkini 2017 dari saya.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” top_margin=”10px” alignment=”center” /][fusion_text]

 TINDAKAN KEDUA

Muat Turun 50 contoh soalan dengan menekan Butang “Share” dibawah

Untuk mendapatkan akses kepada contoh soalan tersebut, klik butang share link muat turun.

Kongsikan dengan sahabat anda yang sama-sama dipanggil untuk temuduga supaya Sama-sama mendapat manfaat. 

Klik sini untuk muat turun 50 contoh soalan dan jawapan

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” top_margin=”10px” alignment=”center” /][fusion_text]

 TINDAKAN KETIGA

Tanpa melengahkan masa, Dibawah ini, 10 Contoh  soalan dan jawapan untuk anda hadam dan guna. Jawapan anda boleh tukar ikut kesesuaian anda.

11. Apa yang anda lakukan semasa praktikal? Ada sebarang pencapaian?

Saya menjalani sesi praktikal saya di Raudhatus Sakinah Master Training & Consultancy dan tugas saya ialah menyampaikan modul Anda Bijak Jauhi Zina kepada pelajar sekolah di seluruh Malaysia. Selain dari mendapat sijil dari pihak sekolah atas usaha tersebut, saya juga kini boleh menjalankan sesi ceramah juga latihan kepada pelajar sekolah dengan sendiri dan penuh keyakinan.

12. Sila perkenalkan diri anda dan latar belakang dalam Bahasa Inggeris?

My name is Dalilah Hadifah bt Abdul Talib.I am the third from ten siblings. My hobbies are reading and do the research. My great ambition is to become an Administrative and Diplomatic Officer. I was a graduated student of Bachelor of Shariah and Law from International Islamic University Malaysia. Before that I was in Diploma in Shariah and Law from International Islamic University of Selangor. My father was born in Perak and his job is a Doctor while my mother was born in Pahang and she is a great housewife.

13. Apakah jawatan awak sekarang dan apa tugas yang awak buat?

Saya sekarangg bekerja di Raudhatus Sakinah Master Training & Consultancy. Tugas saya ialah menyampaikan modul-modul yang telah ditetapkan dalam bentuk ceramah. Selain itu, saya juga dikehendaki untuk menjalankan sebarang kajian bagi memperbaharui kandungan modul-modul tersebut dari semasa ke semasa. Saya juga dikehendaki untuk menjalankan lawatan serta memberi pengisian susulan kepada para peserta yang pernah mengikuti program kami serta menjalankan program yang menghimpunkan seluruh alumni kami setahun sekali.

14. Apakah cara untuk membuat awak bermotivasi?

Untuk memotivasikan diri saya sendiri dalam apa sahaja yang saya ingin lakukan, pertama sekali saya akan meletakkan objektif iaitu tujuan untuk apa saya melakukan perkara tersebut. Seterusnya saya menyediakan perancangan kerja yang bakal dijalankan. Kemudian saya meletakkan sasaran apa yang saya ingin capai dan seterusnya membuat jadual kerja supaya apa yang dijalankan adalah sistematik dan juga teratur.

15. Bagaimana anda menilai diri sendiri?

Saya menilai diri saya berdasarkan respon dan komen mahupun kritikan daripada kawan-kawan saya dan juga orang sekeliling saya seperti keluarga, sahabat-sahabat, saudara mara juga teman-teman di tempat kerja. Saya meminta nasihat dan juga teguran dari mereka dalam sebarang tindakan yang saya lakukan

16. Ceritakan tentang diri anda selain dari apa yang ada dalam resume anda?

Saya sebenarnya seorang yang sangat aktif. Oleh yang demikian, saya gemar berprogram, sama ada menjadi fasilitator atau jurulatih bagi sebarang program motivasi. Apabila berprogram, saya akan turun kepada masyarakat dalam pelbagai peringkat umur. Hal ini sekurang-kurangnya membantu saya dalam pengucapan awam, memberi khidmat kepada yang memerlukan, selain sebagai saham saya apabila meninggal dunia kelak.

17. Mengapakah kami patut mengambil anda bekerja dengan kerajaan?

Pada pandangan saya, saya merasakan saya adalah orang yang paling layak memikul jawatan yang ditawarkan ini. Saya tidak menafikan mungkin ada calon yang lain yang mempunyai kebolehan yang standing saya dalam memikul tugas ini, tetapi berdasarkan kelayakan akademik, pengalaman, minat, dan semangatjuang yang tinggi dalam jiwa saya, ianya pasti mendorong saya untuk memberikan yang terbaik untuk organisasi atau jabatan yang bakal saya sertai.

18. Apakah pencapaian anda yang dapat menerangkan bahawa anda mempunyai inisiatif dan kesungguhan dalam pekerjaan anda?

Semasa saya mula-mula bekerja di sebuah syarikat, saya langsung tidak mengetahui mengenai sistem sistem dan prosedur kerja yang dijalankan. Untuk itu, saya telah bekerja lebih masa untuk memahami sistem dan prosedur kerja tersebut termasuklah pada hari cuti.Saya juga sering bertanya kepada senior-senior saya untuk mendapatkan lebih pemahaman dan juga ilmu.Usaha saya membuahkan hasil apabila saya bukan sahaja berjaya memahami sistem tersebut, malah dapat menambahbaik sistem sedia ada ke tahap yang lebih baik.

19. Apakah yang anda rasa yang membuatkan anda lebih layak untuk jawatan ini berbanding calon lain?

Saya bukan ingin memandang rendah terhadap calon-calon lain, tetapi saya mempunyai pengalaman dalam berkenaan bidang ini. Saya juga seorang yang bersemangat tinggi, komited terhadap kerja, dan saya akan berusaha bersungguhsungguh untuk mencapai matlamat. Selain itu, saya juga seorang yang mudah bekerjasama, bertolak ansur, dan mudah mendengar pandangan dari orang lain.

20. Nyatakan satu contoh di mana anda telah menonjolkan bakat kepemimpinan semulajadi dalam melaksanakan sesuatu aktiviti atau program yang besar dan berjaya?

Contoh di mana saya telah menonjolkan bakat kepimpinan semulajadi dalam melaksanakan sesuatu aktiviti atau program yang besar dan berjaya adalah ketika saya mengendalikan sebuah program Himpunan Sejuta Umat yang melibatkan penyertaan dari semua pelosok dunia. Program demikian berjalan dengan jayanya setelah saya merancang beberapa perjumpaan awal bersama anak-anak buah saya di mana dalam perjumpaan terbabit kami membicnagkan tentang objektif, dana, dan segala yang berkenaan kerana program demikian bukan calang-calang memandangkan melibatkan sekalian umat dari serata dunia.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” top_margin=”10px” alignment=”center” /][fusion_text]

 TINDAKAN KEEMPAT

Tinggalkan komen dibawah jika apa yang saya kongsikan memberikan anda manfaat. Saya amat menghargai setiap komen yang anda berikan.  Komen yang anda berikan memberi saya semangat untuk bantu anda sebanyak mungkin.

[/fusion_text][fusion_code]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[/fusion_code][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Pin It on Pinterest