[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Contoh Soalan Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma

contoh soalan latihan separa perubatan

Hantarkan Whatsapp kepada Admin Skopkerjaya.com untuk mendapatkan contoh soalan latihan separa perubatan Bertaraf Diploma. Tekan sini untuk Whatsapp (jika menggunakan handfon)

Adakah anda sedang mencari Contoh Soalan Latihan Separa Perubatan bagi menghadapi Peperiksaan SPA? Kami sedang mengemaskini page ini untuk maklumat terkini bagi peperiksaan Latihan Separa Perubatan yang akan berlangsung

Oleh hal demikian, sementara page ini dikemaskini, hantarkan WhatsApp kepada admin SkopKerjaya.com untuk mendapatkan

Nota Ringkas & Contoh Soalan Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma

Tekan sini untuk WhatsApp (jika guna hp)

En. RammelRamli ( 011 5928 1883) SEKARANG!

contoh soalan latihan separa perubatancontoh soalan latihan separa perubatan dasar

[/fusion_text][fusion_text]

Syarat Kelayakan Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma

Syarat Kelayakan:
Pemohon hendaklah mempunyai Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan dan Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) Bahasa Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Keutamaan akan diberikan kepada pemohon yang mempunyai Kepujian dalam mata pelajaran Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains/Sains Tulen dan Matematik.

Umur Calon untuk mengikuti Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma:
Calon lantikan terus hendaklah berumur tidak kurang dari 17 tahun tetapi tidak melebihi 25 tahun pada tarikh tutup permohonan;

Pegawai sedang berkhidmat untuk Kenaikan Pangkat Secara Lantikan hendaklah berumur kurang dari 51 tahun pada tarikh permohonan.

Pegawai sedang berkhidmat (bukan Kenaikan Pangkat Secara Lantikan) dalam Perkhidmatan Awam/Badan Berkanun dan Kuasa Tempatan yang telah disahkan dalam perkhidmatan hendaklah berumur tidak melebihi 38 tahun pada tarikh tutup permohonan.

Jawatan 

  1. Latihan Jurupulih Perubatan Fisioterapi
  2. Latihan Jurupulih Perubatan Cara Kerja
  3. Latihan Jururawat
  4. Latihan Juruterapi Pergigian
  5. Latihan Juruteknologi Makmal Perubatan
  6. Latihan Juruteknologi Pergigian
  7. Latihan Juru X-Ray
  8. Latihan Penolong Pegawai Farmasi
  9. Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran
  10. Latihan Penolong Pegawai Perubatan

[/fusion_text][fusion_code]Jmx0O2lmcmFtZSBzcmM9JnF1b3Q7aHR0cHM6Ly93d3cuZmFjZWJvb2suY29tL3BsdWdpbnMvcG9zdC5waHA/aHJlZj1odHRwcyUzQSUyRiUyRnd3dy5mYWNlYm9vay5jb20lMkZTUEFNYWxheXNpYS5nb3YlMkZwb3N0cyUyRjE1NDA2MzczMjI2NTE1NzYmYW1wO3dpZHRoPTUwMCZxdW90OyB3aWR0aD0mcXVvdDs1MDAmcXVvdDsgaGVpZ2h0PSZxdW90OzIzNyZxdW90OyBzdHlsZT0mcXVvdDtib3JkZXI6bm9uZTtvdmVyZmxvdzpoaWRkZW4mcXVvdDsgc2Nyb2xsaW5nPSZxdW90O25vJnF1b3Q7IGZyYW1lYm9yZGVyPSZxdW90OzAmcXVvdDsgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9JnF1b3Q7dHJ1ZSZxdW90OyZndDsmbHQ7L2lmcmFtZSZndDs=[/fusion_code][fusion_text]

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41

[/fusion_text][fusion_text]

Contoh soalan pegawai Tadbir Diplomatik M41

[/fusion_text][fusion_text]

DISCLAIMER. Skopkerjaya.com tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Apa yang Skopkerjaya.com sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Pin It on Pinterest